Hvad Er Radiotavshed?

Jumpstory -

Radiotavshed stammer fra brugen - eller fravalget deraf, af radiokommunikation. Radiotavshed betyder, at man fravælger at kommunikere på en bestemt radiofrekvens, eller helt fravælger at kommunikere via radio.

Begrebet stammer fra militæret, hvor der i visse situationer er påbud mod at anvende radiokommunikation. Dette sker oftest i forbindelse med bestemte situationer, hvor der er sikkerhedsmæssige årsager til, at der ikke må kommunikeres via radio.

Radiofrekvens - Nu også på andre platforme

Begrebet er i dag også anvendt om mange andre platforme, selvom det referer til en bestemt kommunikationsmåde. Radiotavshed kan blandt andet bruges til at beskrive den manglende kommunikation mellem parter. 

Det kan også henvise til, at der bare har været manglende envejskommunikation. For eksempel hvis du tidligere har været en offentlig personlighed, der dernæst ikke melder offentligt ud i en periode.

Mens radiotavshed kan være en stor fordel i sikkerhedsmæssige situationer, så er det dog noget, som du skal undgå i forhold til arbejds- og privatlivet. Her er radiotavshed ofte et negativt ladet ord, som henviser til manglende tovejskommunikation.

Hvis man planlægger radiotavshed her, for eksempel i forbindelse med ferie, så er det en god ide at advisere derom. Dette kan også gøres med enten autosvar på mails eller ved at have indtalt en særlig besked på sin telefonsvarer, så dem der kontakter dig, bliver informeret om den midlertidige radiotavshed.

Mellem mennesker kan radiotavshed give grund til bekymring eller føre til, at folk føler sig ignoreret eller overset, hvis der er uannonceret radiotavshed fra en person, som de ellers hører meget fra.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et stort udvalg af smart elektronik, lige fra bluetooth headsets til walkie talkies eller måske et nyt gamer keyboard.